Koningsdag in Roden belooft weer een bruisende dag te worden! Afgelopen vrijdag presenteerden we het programma tijdens de weekmarkt in Roden. Er is een gevarieerd aanbod aan activiteiten, met veel vertier voor kinderen, gezellige muziek én natuurlijk alle ruimte voor een bloeiende handel op de vrijmarkt. Het programma van vorig jaar is aangevuld met onder andere extra spelactiviteiten voor kinderen, een afsluitende Disco Bingo op de Albertsbaan én een gezellige middag voor ouderen in De Dobbe.

Om 10.30 uur is de officiële opening met een optreden van CMV Oranje en verschillende dansgroepen van Fitnesscentrum Roden. De rest van de dag is de muziekkoepel op de Albertsbaan hét podium voor muziek- en dansoptredens van onder andere Muziekvereniging Noordenveld, Popkoor Puur en Dance Devotion. Om 15.15 uur wordt Koningsdag gezellig afgesloten met een Disco Bingo voor kinderen! De inmiddels ‘bekende Rôner’ Chris van Veenen zal de presentatie verzorgen.

Groot aanbod spel- en sportactiviteiten
Het speelplein, eveneens op de Albertsbaan, is uitgebreid tot tien verschillende spelactiviteiten. Daarnaast kunnen kinderen op ‘letterspeurtocht’ door het dorp. Met een ingevulde stempelkaart of invulformulier van de letterspeurtocht krijgen kinderen een gratis ijsje bij De Berk. De kaarten worden in april verspreid via de scholen.

Vanaf 13.00 uur organiseren verschillende verenigingen activiteiten op het Doeplein op de parkeerplaats bij de Wilhelminastraat. Van boogschieten tot voetbal en van tennis tot schaken, er is van alles te doen! Ook aan de jongeren is gedacht: zij kunnen elkaar ontmoeten en ‘chillen’ op de zitzakken op de Albertsbaan.

Bloeiende handel op de vrijmarkt

Een onmisbaar onderdeel van het programma is natuurlijk de Vrijmarkt. Nu de Heerestraat weer volledig open is, ontstaat er een mooie ‘Vrijmarktroute’ door het dorp. Kinderen kunnen hun kleedje neerleggen in de Heerestraat, de Wilhelminastraat en de Albertsbaan. Nieuw dit jaar is de originaliteitsprijs: originele activiteiten of creatief versierde kleedjes maken kans op een leuke prijs! Op de route van de Vrijmarkt, ter hoogte van het Heereborchplein, ontdek je de smaken en tradities van verschillende culturen op het Multiculturele plein. 

Volledige programma

Tot slot wordt er van 14.30 – 17.00 uur een gezellige middag voor ouderen georganiseerd in De Dobbe. Een middag vol nostalgie en gezelligheid met traditionele lekkernijen, optredens van Lukas Aalders en het vrolijke Shantykoor ‘de Landrotten’. Kijk hier voor het volledige programma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *