Bekijk op deze pagina de antwoorden op veelgestelde vragen.

Is er een toilet? 
Ja, er staat een toiletwagen op de Albertsbaan. Je betaalt 50 eurocent voor een toiletbezoek. Voor 1,00 euro kun je de hele dag gebruik maken van het toilet. De opbrengsten komen ten goede van de Oranje Stichting Roden. 

Zijn er prullenbakken beschikbaar?
Ja, over de hele vrijmarkt staan prullenbakken. Hier kun je klein afval in gooien.

Wanneer gaat de horeca open?
De horeca op ons horecaplein is vanaf 10.00 tot 16.00 uur geopend. Voor de openingstijden van de vaste horecagelegenheden in Roden kun je op de website van de betreffende horeca kijken.

Waar mag ik staan tijdens de vrijmarkt? 
Je kunt je kleedje neerleggen in de volgende straten: Albertsbaan (deel van de parkeerplaats en de straat), Wilhelminastraat (vanaf de kruising Albertsbaan tot aan de kruising Heerestraat) en in de Heerestraat (vanaf de kruising Touwslager tot aan de kruising Nieuweweg).

Kun je een plekje reserveren voor de vrijmarkt? 
Nee, je kunt geen plekje reserveren. Vanaf 8.00 uur kun je het terrein op om je kleedje neer te leggen. Er is voldoende ruimte voor iedereen om een kleedje neer te leggen.

Ik wil graag eten verkopen, mag dat? 
Nee, je mag geen etenswaren en drinken verkopen. Door de organisatie van Oranje Stichting Roden zijn speciale verkooppunten ingericht voor eten en drinken.

Mag ik een tafel op mijn kleedje zetten om spullen uit te stallen?

Een kleine tafel, zoals een campingtafel, mag je gebruiken om kleine spullen zoals sierraden te presenteren. Grote statafels en kramen mogen niet op de vrijmarkt geplaatst worden.

Mag mijn auto staan bij mijn kleedje? 
Nee. Bij het uitladen mag je auto tijdelijk bij je kleedje staan. We verzoeken iedereen om zo snel mogelijk de auto uit te laden. Vanaf 9.30 uur moeten alle auto’s van de vrijmarkt af zijn.

Zijn er afsluitingen van wegen? 
Ja. Vanaf 9.30 tot 16.00 uur zijn de Heerestraat, Wilhelminastraat en Alberstbaan afgesloten voor verkeer. Tussen 8.00 en 9.30 kun je met de auto het dorp in om spullen uit te laden. De aanrijroute is via de Wilhelminastraat. De Albertsbaan is de hele dag afgesloten voor verkeer. In de ochtend worden auto’s door verkeersregelaars toegelaten naar de Albertsbaan om spullen uit te laden.

Waar kan ik het beste parkeren? 
Je kunt parkeren op de parkeerplaats aan de Westerstraat of de Touwslager. De tijdelijke parkeerplaats bij de kruising Wilhelminastraat/Heerestraat en de Albertsbaan zijn afgesloten.